Св. Влас

Свети Влас е очарователно крайбрежно селище, разположено само на 3 км североизточно от Слънчев бряг и на около 12 км от Несебър.
Курортът е лесно достъпен от летище Бургас, което е само на 25 минути път с кола. На югозапад е Слънчев бряг, до който се стига за няколко минути с обществен транспорт или за половин час разходка по крайбрежната алея. Още по- на изток се стига до ваканционно селище Елените. На север Св. Влас е заобграден от най-източните склонове на Стара Планина, която се простира западно по цялата територия на България.

През последните няколко години, мястото е превърнато в модерна туристическа дестинация, с чисто нови хотели и модерна инфраструктура.

Природните условия - планински склонове, горски местности, море и южното изложение са изключително подходящи за отдих и релаксация.

Плажовете в Свети Влас са три с обща дължина около 1,5 км - централният плаж е най-дълъг, на юг от него е малкият плаж "Къмпинг", а третият е плажа в близост до новото пристанище "Марина Диневи" - най-горещата точка в курорта. Там ще намерите множество барове, ресторанти, дискотеки и други възможности за развлечения, разположени на крайбрежната алея на яхтеното пристанище. Районът около яхтеното пристанище вече е изключително популярен сред българските звезди - можете да забележите някои от тях по време на лятната им почивка по Българското крайбрежие именно там.

Въпреки, че в Свети Влас нощните забавления протичат до късно, ако искате да прекарате цялата нощ в купонясване - то Слънчев бряг е само на няколко минути с кола или такси.

От Св. Влас има редовен автобусен транспорт до Несебър, Слънчев бряг и Бургас, на разположение са и много таксита, както и чартърен транспорт до летище Бургас.
В последните няколко години, общината инвестира изключително приоритетно в развитието и обновяването на инфраструктурата в курорта - разширен и обновен е пътят свързващ Св. Влас със Слънчев Бряг, изградени и асфалтирани са пътищата в новата курортна зона западно от селото в посока Слънчев Бряг.
Това са само някои от причините, поради които Свети Влас е предпочитано място за закупуване на инвестиционни имоти или за почивка.

Имоти за продажба в Св. Влас