Слънчев Бряг

Слънчев бряг е най-големият и най-популярен български курорт, с една от най-дългите и широки плажни ивици по Българското черноморие. Курортът е разположен на 35 км северно от Бургас и на около 430 км източно от столицата София.

Климатът в района на Слънчев бряг се характеризира със средни летни температури от 25-27°C на въздуха и 24°-27°C на морската вода. Постоянният бриз носи прохлада през горещите летни дни, а близостта на морето предопределя висока относителна влажност на въздуха. Туристите могат да се наслаждават на приблизително 1700 часа слънце за периода от началото на май до края на септември. Нощите са сравнително прохладни и приятни. Комбинацията от тези метеорологични фактори допринася за благоприятния климат през летния сезон.

Изграждането на Слънчев бряг започва през 1958 година, като е проектиран и замислен като среден по размер, тих семеен курорт, където работническата класа по време на комунистическия режим да отиде на заслужена лятна почивка.
В днешно време, курортът се е променил много и на практика заема цялата територия между Свети Влас на север и древния град Несебър на юг.

С разрастването на курорта в последните 10-15 години, Слънчев бряг се превръща в модерна дестинация за масов туризъм със стотици частни хотели и многобройни места за забавление - ресторанти, барове, механи, нощни клубове, казина, дискотеки, кафенета, търговски центрове, пазари и др.

Най-известните хотели, които са били построени в началото на съществуването на курорта са "Кубан" (счита за централната точка на курорта) и "Бургас", разположен в южната част. Сред новопостроените хотели, най-известни са "Виктория", "Majestic" (северната част на курорта), Barcelo Roayl Beach и Dune в централната част, Tiara Beach и Nobel в южната част на Слънчев бряг.

Туристите могат да намерят изключително богато разнообразие от ресторанти, барове и дискотеки. Сред най-попуярните ресторанти са "Джани" и "Condor"; Дискотеки - "Мания", "Мултиплейс" (Grand de lux), Лазур, Viking, Orange, а може би най-популярни са баровете в района на плаж "Какао" (Cacao Beach) - "Bedroom beach club", "The One Club", "Брилянтин" и др.

Други забавления за туристите включват каране на водни ски, парашутизъм, сърфинг, делта и парапланеризъм, ветроходство, наем на яхти, водни колела и скутери, както и много други.

Курортът разполага с тенис кортове, игрища за плажен волейбол, мини-голф игрища, писти за боулинг, фитнес зали, бази за конна езда с инструктори и много други атракции за туристите. Ежегодно се организира и турнир по плажен волейбол - Beach masters.
За децата също има голямо разнообразие от забавления и игри - детски басейни, пързалки, зони за игра, картинг и много други.
 
Tранспортът в курорта е добре организиран - мини-влакове, пътуват от северния край на курорта до най-южната точка, осигуряващи бързо придвижване вътре в куррта. Освен това, на разположение е и редовен автобусен транспорт до Несебър, Свети Влас, Бургас, Варна и София, както и до по-малките градове и села в близост.

Имоти за продажба в Слънчев Бряг

1183 m2

  • Локация: Слънчев Бряг
  • Тип: Апартаменти
  • Спални: 1
  • Бани: 1
  • Площ: 83 m2
  • Обзавеждане: Пълно
  • Етаж: 3
89 995 € или 1 050 €/m2
Ново 89 995 €