Бяла

Малкият крайбрежен град Бяла (население 2300 души) се намира на 50 км южно от Варна и 80 км северно от Бургас. Той е разположен на хълмиста местност, от която се отваря прекрасна гледка към морето, както и невероятни изгреви рано сутрин.

През последните няколко години градът се развива много бързо и в момента е желано място за почивка за много туристи през летния сезон. Има много нови хотели, ресторанти, частни домове и други атракции, които обслужват туристите.

Плажът е с дължина около 6 км с фин пясък - северния плаж е известен с мекия си бял пясък и красиви лагуни; Централният плаж е най-предпочитан - там можете да намерите много ресторанти, водни пързалки и други атракциони; До южния плаж е разположено пристанище, подходящо за малки и средни по размер плавателни съдове.

В непосредствена близост южно от град Бяла се намира друга известна туристическа дестинация в района - Обзор, в който също много забавления и развлечения за посетителите.
Транспортът е добре организиран - има редовен автобусен транспорт до Варна, Слънчев бряг, Бургас и Обзор, както и частни таксита или рент-а-кар компании.

Имоти за продажба в Бяла