Двустайни апартаменти за продажба в м. Евксиноград - Варна

Имате въпроси? Свържете се с нас!

+359 887 352527

Описание

Villa Florence е затворен комплекс на четири етажа разположен в тихата и богата на зеленина местност Евксиноград на 4 км. северно от центъра на град Варна, в непосредствена близост до бившата царска и настояща правителствена резиденция „Евксиноград”.

Разстоянието от сградата до морският бряг е 176 метра, почти изцяло заети от селектираната, вековна растителност на парка на резиденцията. Връзката с градският център и с разположените северно международни курортни комплекси „Св.св. Константин и Елена” и „Златни Пясъци” се осъществява по намиращият се в близост главен път Варна – Златни пясъци.

Разположена в доминирана от зеленина, тишина и спокойствие среда Villa Florence е много подходяща за пълноценен отдих и постоянно пребиваване. Чистият морски въздух, уютният градински комплекс с малък басейн, богато аранжирана растителност издържана в традициите на градинското изкуство от началото на 20-ти век и пасторалната картина наоколо предлагат на вас и семейството ви необходимият уют за мечтаната почивка.

За любителите на активният отдих на разположение са стилните и създаващи неповторима атмосфера заведения на гр.Варна и курортните комплекси, както и възможностите предлагащи разположените на морският бряг пред вила „Флоренция” яхтено и рибарско пристанища.
В екстериорно отношение Вила „Флоренция” е издържана в стил „Контемпорален класицизъм” в реализацията на който е предвидено да се използват преобладаващо естествени материали.

Продажби:

В интериора на сградата са обособени 25 просторни апартамента с площ от 50 до 133 квадратни метра с оптимално разпределение на помещенията, като всеки един предлага невероятна морска панорама. Материалите предвидени за използване при завършването им са първокачествени, в цветови и дизайнерски решения съобразени с последните тенденции и практики в строителството.

Всички апартаменти на партерния етаж разполагат със свой собствен озеленен двор-градина.

На четвъртия етаж и на покривното ниво на разположение на собствениците е открития басейн, разкриващ гледка над Евксиноград и плажа.
Сградата разполага с паркинг, открит басейн на покрива, видеонаблюдение и охрана.

Всички апартаменти ще са завършени до ключ с един климатик.

Такса поддръжка: 8 евро за кв.м. без ДДС

  Цена: 56 440 Евро - последен апартамент на първи етаж - 66,4 кв.м.

  Код: 1117

Местоположение

Дворецът „Евксиноград“ се намира от северната страна на Приморския парк на град Варна, на малък провлак . Строен е за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г.

Една от най-красивите страни на Евксиноград е неговия парк. Той заема над 550 дка от общо 800 на резиденцията. Първоначално цялата територия от местността Траката до нос Чаталташ са оградени с триметрова каменна стена с обща дължина 3 км.

Най-напред в парка са били засадени ели, кедри, кипариси и либоцедруси (около оранжериите на двореца и в парка). След тях пищни рози, рододендрони и азалии се спускат към морския бряг. Проектът на Мартине за обширен крайбрежен парк включва рядка колекция от дървета – от червен дъб до атлантически кедър, които се срещат единствено тук на Балканския полуостров. Между 1914-1930 е засадена секвоята, внесена от Северна Америка.

През 1921 г. парк “Евксиноград” е обявен за ботаническа градина, а през 1992 г. е деклариран като паметник на градинското парково изкуство. През 1935 г. паркът е разширен от немския специалист Зибенхюнер. Източно от оранжериите той изгражда „английска градина”, представляваща парков кът с подчертана пейзажна планировка и богато разнообразие от дървесни и храстови видове.

Естествено продължение на двореца към морето е градината с езерото, известно под наименованието „Водни огледала”, поради интересното оптическо въздействие на плаващите водни лилии. Статуя на Нептун с ангелчета завършва цялостната картина..

В периода 1950-1953 г. площта на парка се увеличава със 150 дка за сметка на бивши лозя, овощни и зеленчукови градини.
Паркът е специфична екосистема с много богата колекция от растителни видове с голяма научна и ботаническа стойност.
Oранжерии
Оранжериите са три:
• висока и ниска палмови оранжерии - построени 1890 г. и обявени за паметник на културата.
• френска оранжерия - с дълговидна конструкция за производство на разсади.
• холандска оранжерия - построена в периода 1890-1893 г. - обявена за паметник на културата.


Винарна
Ценителите на вино често посещават Евксиноград привлечени от прочутия елексир, местно производство. Избата на Евксиноград е не по-малко известна от самия дворец. Тя е изградена през 1891г. За нуждите на царското семейство и височайшите гости и се простира на цели два етажа под земята. Най-големите бъчви събират над 3000 литра вино. Днес винарната произвежда между 100 и 120 бутилки годишно. Тук могат да се опитат 12 вида бели вина, 10 червени и 7 вида коняци, най-търсения, сред които е евксиняк.Варна е град в Североизточна България, център на едноименните община и област. В него живее около 5% от населението на страната. Град Варна е на трето място по население в България.

На територията на града са разположени централите на институции като държавната агенция „Морска администрация” и Адмиралтейството на Българската армия. Варна е голям културен център с развит морски туризъм и изходна точка за много курорти по Северното Черноморие. В рамките на града, в район Приморски, в съседство с морето, се намира резиденция Евксиноград, която е седалище на министерския съвет на България през летните месеци, както и на президентството.
Във Варна се провеждат множество културни мероприятия, сред които международният театрален фестивал „Варненско лято “, международният музикален фестивал „Варненско лято“, международен балетен конкурс, международният джаз фестивал „Варненско лято“, кинофестивалът „Любовта е лудост“, Международен куклен фестивал “Златният делфин”, Август в изкуствата, Видеохолика, международният фолклорен фестивал, седмицата на морето и други. В градския исторически музей се съхранява най-старото златно съкровище в света, наречено Култура Варна.

Градът е разположен на северния и западния бряг на Варненския залив и североизточния бряг на Варненското езеро. Южно от протока, свързващ залива и езерото, са единствено кварталите Аспарухово и Галата. На северния бряг са разположени основната промишлена зона и пристанищният комплекс. Североизточно от тях са разположени централната градска част с историческия център (т.нар. „гръцка махала“) и градски плаж. Около града постепенно се образува агломерация с практически завършилото застрояване на вилните зони в посока „Евксиноград“- „Златни пясъци“ и в посока кв. „Виница“.

В чертите на града вече са летните курортни комплекси „Св. Св. Константин и Елена“ (в т.ч. „Слънчев ден“), и „Златни пясъци“. Населените места с културно и туристическо значение до Варна са северно разположените от града с. Кранево, гр. Балчик и гр. Каварна. 

Особености

 • Ново строителствоНово строителство
 • МореМоре
 • Морска гледкаМорска гледка
 • БасейнБасейн
 • ГрадинаГрадина

Карта

Обща информация

 • Локация: Варна
 • Тип: Апартаменти
 • Спални: 1
 • Бани: 1
 • Площ: 66 m2
 • Обзавеждане: Без обзавеждане
 • Етаж: 1
 • Код: 1117
Този имот не е наличен или е продаден

Този имот не е наличен или е продаден