Имате въпроси? Свържете се с нас!

+359 887 352527

Описание

Моля за резервация на почивка или наемане на имот в комплекса се свържете с отдел "Резервации" на santamarina.bg или на тел.: 055020200


ПРОДАЖБА на жилища в комплекс САНТА МАРИНА - Созопол:

Ваканционно селище Санта Марина е разположено на първа линия над морето, на северния вход на Созопол. Акцент в цялостната визия на комплексът са зелените паркови алеи, цветните градини и комфортът. Прочутият Царски плаж се намира точно под селището, а боровите гори, заобикалящи комплекса го превръща в още по-уютно и приятно за живеене място.

Многобройните басейни, елегантните ресторанти и барове, както и релаксиращи услуги на Спа център Санта Марина гарантират усещане за спокойствие и неповторим отдих. Особено внимание е отделено и на децата от всички възрасти с целодневен детски център, предлагащ разнообразни забавления и анимация.

Уникалните съоръжения, отличните условия и изключителното обслужване на ваканционното селище Санта Марина допринасят за незабравимо прекарване за цялото семейство и го превръщат в идеално място за ваканция, дългосрочна почивка и дори за постоянно пребиваване.

ЖИЛИЩА
На метри от лазурния морски бряг, заобиколено от китни борови гори, ваканционното селище се състои от осемдесет 3- и 4-етажни вили с разнообразни апартаменти и предлага широка гама от услуги и развлечения. Вилите са разположени амфитеатрално по протежение на залива и осигуряват незабравима гледка към морето от по-голямата част от апартаментите. Комплексът е изграден в отличителния архитектурен стил на Българското възраждане от XIX век. 70% от площта на Санта Марина от около 100 000 кв.м. са посветени на градините, парковите алеи, местата за паркиране и развлечения.
Ваканционното селище Санта Марина е проект на една от най-уважаваните инвестиционни компании в България – ФеърПлей Интернешънъл АД (ФПИ). Комплексът бе удостоен с наградата „Ваканционно селище на годината” за 2006 г. в Националния конкурс „Сграда на годината”.

  Факти за Ваканционното селище Санта Марина

- Място:
  - Точно над Царския плаж
  - 2 км северно от Созопол
  - 34 км южно от Бургас
  - 424 км източно от София

- Обща информация:
  - Парцел: 100 000 кв.м.
  - Процент зелени площи: 70%
  - Обща разгъната застроена площ: 120 000 кв.м.
  - Градини и обслужващи части: 70 000 кв.м.
  - Вили: 80
  - Апартаменти: 1400
  - Услуги и развлечения: 5 басейна, соларни тераси и шезлонги, рецепция, портиер, 3 ресторанта, детски център и анимация на няколко езика, пул-бар, лоби бар, пиано барм, магазини, медицински център, туристическа агенция, автомобили и велосипеди под наем, трансфери от и до летищата в Бургас и Варна, пране и химическо чистене, пицария, сладоледена къща, фитнес, център за красота и фризьорски салон, аква и спа център със сауна, парна баня, спа-капсули, процедури за красота и т.н.

Санта Марина Ви предлага богат избор на апартаменти с разнообразни квадратури и гледки.

4 са основните видове жилища: студия, апартаменти с една спалня, апартаменти с две спални и мансардни студия на две нива. Всички имоти разполагат с прекрасни тераси, повечето от които имат и прекрасна гледка към морето.
Студията са с площ от 52 до 67 кв.м. Те разполагат с дневен и спален кът. Кухненският бокс е разположен близо до банята. Мансардните студия са разположени на последните етажи на вилите, като те се радват на отлични морски гледки.
Най-голямо е разнообразието на апартаменти с една спалня, а площта им е между 54 и 84 кв.м.
Апартаментите с две спални имат квадратура от 80 до 170 кв.м. Освен по-големите дневни и трапезарии, тези имоти предлагат и по-големи тераси и очароващ изглед към морето.
Апартамент с 3/4 спални - единствен за продажба в момента, напълно обзаведен с размер 226 кв.м., заемащ целия първи етаж на вилата.

Местоположение

  Ваканционното селище Санта Марина се радва на отлично разположение на Южното Черноморско крайбрежие – намира се точно над известния Царски плаж, на 2 км северно от старинния град Созопол и на 34 км южно от гр. Бургас.

Това великолепно място бе избрано заради:
    * изключителната красота на природата,
    * неповторимите гледки към морето,
    * отличния достъп до основните пътища и обществените услуги,
    * сигурния инвестиционен потенциал.

От Санта Марина до летището в Бургас се стига само за 40 минути. Това е второто по големина летище в България и обслужва както редовни линии до повечето европейски столици, така и чартърни полети през лятото.

С автомобил от София до Санта Марина се пътува по автомагистралите Тракия до Бургас и Черно море до Созопол. Разстоянието от столицата до ваканционното селище е около 425 км.

Обгърнато от два прекрасни плажа, малкото рибарско градче Созопол вече няколко десетилетия привлича артистичните среди на България, които съжителстват с туристите и местните хора в Новия и Стария град. В Созопол ще намерите множество и разнообразни забележителности и развлечения – от археологически и паметници на културата, през театрални постановки, концерти и шоу-програми, ресторантчета и увеселителни комплекси, до екскурзии с лодки и яхт-клубове, природни и подводни забележителности – с всичко това Созопол е идеалното място за ваканции.

Градът е разположен в южната част на Бургаския залив и има около 5 000 жители. Три са основните източници на икономическото развитие в Созопол – туризмът, земеделието и промишления риболов.

Югоизточна България, където са Бургаският залив и Созопол, се радва на благоприятен и мек климат благодарение на влиянието на морето. Това е едно от големите предимства на тази част от страната, а едновременно с това тук се срещат и ясно изразени четири сезона. Обичайно летата са горещи и без дъжд – рядко е задушно, тъй като климатът се характеризира с умерена влажност. Зимите са студени, но не и мразовити. Средната температура през януари е 60 С, а през юли – 270 С.

Обзавеждане

  Вилите на Санта Марина са изградени със специални материали – подбрани в съответствие с черноморския климат, те идеално съчетават предимствата на съвременните технологии и традиционните естествени материали. Конструкцията на сградите е бетонна, външните и вътрешните стени са от червена тухла, за двойната топло- и хидроизолация се използва пенополистирол, а чрез гипсокартон се постига съвършена завършеност на интериора на всяко жилище.
Освен това особено внимание е отделено на най-важните за традиционния архитектурен стил на Созопол материали – камъка, бялата мазилка и дървеното покритие на фасадите. Типичните за българските къщи червени скатни покриви придават на вилите на Санта Марина очарователен завършек.

Можете да изберете от общо 10 вида пакети с обзавеждане, като всички те отговарят на изискванията за оборудване на 4-звездни хотели.

Пакетите с обзавеждане имат различни цветове, материали и стилове - от масивно дърво, MDF: Ратан, Бук и Бамбук.

Управление

Плащане на данъци, сметки и поддръжка

Три са ежегодните разходи, които трябва да предвидите по апартамента си на Санта Марина:
1) Всяко физическо и юридическо лице в България дължи два вида общински данъци за недвижимото си имущество в страната – данък върху сградите и такса за сметосъбиране. Общият размер на местните данъци за апартаментите на Санта Марина за тази година е между 80 и 400 лева (40 – 200 евро).
2) Годишната такса за поддръжка на ваканционното селище е предмет на Договора Ви за поддръжка и управление на комплекса Санта Марина. Точният й размер зависи от големината на имота Ви – таксата варира между 600 и 1 500 евро на година.
3) Разходите за комунални услуги в България са сравнително ниски. При сегашните цени на електричеството, водата, телефона, Интернет и кабелната телевизия, и при обичайно потребление на тези услуги, общият разход е между 450 и 500 евро годишно за апартамент.

Всички собственици на апартаменти на Санта Марина допринасят за цялостната поддръжка на ваканционното селище, като заплащат малка годишна такса. Дължимият размер зависи от големината на притежавания от Вас имот или имоти. Сумата на таксата, обхвата на поддръжката, както и основните правила за използването на апартаментите на Санта Марина, са записани в договора за поддръжка и управление, който е задължителен за всички собственици на имоти в комплекса. Същността на този договор е да се гарантира, че селището ще остане комфортно за обитаване и че също така ще запази сегашния си естетичен вид.

Поддръжката на комплекса обхваща общите му помещение и площи – както общите части на сградите, така и на самото ваканционно селище – градините, басейните, паркингите и т.н. Услугите, които предоставяме за поддържането на Санта Марина, са:

    * 24-часова целогодишна охрана и видео-наблюдение,
    * поддръжка на градината,
    * почистване на градините и общите площи,
    * поддръжка на общото оборудване на селището,
    * поддръжка на басейните,
    * цялостно управление на комплекса,
    * управител по връзките с клиенти на място,
    * рецепция
    * спасители при басейните.

Важно е да знаете, че таксата за първата година е платима в деня на нотариалното прехвърляне на имота Ви или преди това. След това годишната такса за поддръжка се заплаща не по-късно от 31-ви декември на предишната година.

Поддържането на комплекса не обхваща ремонти в апартаментите, обновяване на инсталациите във вилите, данъци и други разходи, свързани със собствеността върху имотите, и т.н. Според българското законодателство подобни разходи са задължение на собствениците на апартаменти. Санта Марина може само да заплати тези разноски от Ваше име, по Ваше желание.

Покупка на имот с цел отдаване под наем

Част от клиентите на Санта Марина се възползват от услугите по отдаване на апартаменти под наем за времето, в което не използват имотите си.

За отдаването под наем се сключва отделен договор между собственика на апартамента и управляващата компания – ФППМ. Собствениците могат да определят две седмици в рамките на т.нар. висок туристически сезон, през които ще почиват в имота си, за да можем да го отдаваме под наем извън този период. За Вас като собственик е важно да определите тези две седмици предварително, за да знаем кога можем да настаняваме наематели в апартамента Ви. Маркетингът, рекламата и включването на имота Ви в туристическата мрежа е първото задължение на управляващата компания според договора. Във връзка с това тя подписва споразумения с туроператори и други организации, за да осигури максимална заетост на апартаментите, които се отдават под наем на Санта Марина.

За да отдавате под наем апартамента си на Санта Марина:

обзавеждането му трябва да отговаря на стандартните за 4-звезден хотел (всички пакети за обзавеждане, които предлагаме, отговарят на тези критерии);
допълнително оборудване – телевизор, кърпи, спално бельо, тостер, посуда и др. (тези предмети са включени в Пакета за допълнително оборудване);
навременното заплащане на сметките за апартамента – в това отношение Ви съдействаме с Пакета за управление на разходите, и да покривате разходите за почистването на имота.

Управлението на отдаването под наем е разделено на дейности, който се провеждат в периодите, когато апартаментът Ви е нает, и дейности, които е необходимо да се извършват, когато в имота не са настанени гости.

Извън разгара на туристическия сезон, включително през зимата, управляващата компания продължава да се грижи за апартамента Ви, например като плаща сметките му. Ръководителят по управлението на собствеността осигурява поддържането на чистотата и изправността на имота, за да може той успешно да се отдава под наем.

В периодите, когато апартаментът е отдаден на наематели, Ръководителят по управлението на собствеността се грижи за това имотът да е готов за настаняване – да е почистен, оборудван с необходимото, като кърпи и други консумативи. Разходите за електричество, вода, кабелна телевизия и т.н. са включени в наемната цена. Сред услугите, предоставяни на гостите, са и ежедневното почистване и смяната на спалото бельо.

Ръководителят по управлението на собствеността Ви съобщава за времето, в което апартаментът Ви е нает, за приходите от отдаването под наем, както и за разходите по апартамента извън разгара на туристическия сезон.

Управляващата компания удържа определен процент и/или такса за услугите по рекламиране и управление на апартамента Ви. Вие получавате прихода с приспаднатата такса всяка година през декември. Плащането се осъществява по посочена от Вас банкова сметка, записана в договора Ви за отдаване под наем. Затова е нужно да уведомявате Ръководителя по управлението на собствеността, ако смените банковата си сметка, за да може той да преведе сумата на правилното място.

Цена

  За да резервирате апартамент в Санта Марина, трябва да попълните резервационния формуляр и след това разполагате с 5 работни дни, за да заплатите резервационния депозит от 2 000 евро. След като заплатите резервационния депозит, продавача ще изготви два договора за Вас – Предварителния договор за покупко-продажба на имота и Договора за поддръжка и управление на комплекса Санта Марина.

Различните схеми на плащане за апартаментите на Санта Марина са като следва:

   1. За вилите в начален етап на строителство:
         1. 40% при подписване на предварителния договор
         2. 40% при завършване на покрива на сградата
         3. 20% при завършване на строителството и получаване на съответното разрешително за експлоатация
   2. За вилите със завършен груб строеж (готов покрив и външни стени):
         1. 70% при подписване на предварителния договор
         2. 30% при завършване на строителството и получаване на съответното разрешително за експлоатация
  или
   1. 60% при подписване на предварителния договор
   2. 20% до 30 дни след подписването на договора
   3. 20% при завършване на строителството и получаване на съответното разрешително за експлоатация

   3. За вилите, които са готови за обитаване, се очаква да заплатите пълния размер на продажната цена при подписване на предварителния договор за покупко-продажба.

  Цена: При запитване

  Код: 3042

 
За да сравните цените за настаняване, моля използвайте следната форма за търсене:


Особености

 • Топ локацияТоп локация
 • Първа линияПърва линия
 • Морска гледкаМорска гледка
 • ГораГора
 • СаунаСауна
 • ФитнесФитнес
 • ПаркингПаркинг
 • Достъп за инвалидиДостъп за инвалиди
 • МореМоре
 • Историческо мястоИсторическо място
 • ДжакузиДжакузи
 • Такса поддръжкаТакса поддръжка
 • Ново строителствоНово строителство
 • Плувен басейнПлувен басейн
 • ХълмовеХълмове
 • СПА центърСПА център
 • Тенис КортТенис Корт

Карта

Обща информация

 • Локация: Созопол
 • Тип: Апартаменти
 • Спални: Студио - 4
 • Бани: 1 - 2
 • Площ: 52 - 226 m2
 • Обзавеждане: Без обзавеждане, Пълно
 • Код: 3042
Този имот не е наличен или е продаден

Този имот не е наличен или е продаден