Созополис - луксозни къщи и апартаменти в модерен комплекс в Созопол

Имате въпроси? Свържете се с нас!

+359 887 352527

Описание

 Очарованието на стария Созопол е пресъздадено на ново място,  само на 2 километра на юг – на полуостров Колокита - върху 88 000 кв. м. площ – в луксозния ваканционен проект Созополис.
  Комплексът е съвършена реплика на стария град Созопол с неговата типична архитектура и атмосфера. Созополис е бряг с много посоки, с живописни скали и много история - една идея, която запленява.   
  Созополис е eдно ново ваканционно градче с калдъръмени улици, елегантни созополски къщи и широки стрехи... Романтичен миг на безвремие, изтънчен малък спектакъл на свободата - с тихи летни нощи и завладяваща гледка на море, което се слива с небето.
  Созополис е една нова концепция, създадена да посрещне очакванията на софистицирания клиент – клиентът, който знае какво иска и има търпение да го дочака.

  Комплексът е разположен на 2 км от яхтеното пристанище Созопол и на 20 минути от летище Приморско, на един безкраен взор разстояние от хоризонта и на вълнуваща близост до морските вълни.
Тук ще можете да вдишате свободата, да се полюбувате на забравеното спокойствие, да запалите свещ в църквата, да се разходите по търговската улица и да разгледате многобройните галерии и малки магазинчета, да вкусите от многобройните кулинарни изкушения в ресторант Фара, да релаксирате и да пречистите съзнанието си в СПА центъра и едновременно с това да съзерцавате танца на вълните.

Апартаменти и къщи за продажба

Комплексът се състои от двуетажни двуфамилни и апартаментни къщи, както и индивидуални къщи – просторни и с изключително луксозни довършителни работи и с панорамна гледка към морето.

Двуфамилните къщи се предлагат във варианти с 2 или 3 спални и площ от 140 до 190 кв. м., и апартаменти с 1 или 2 спални с площ от 80 до 115 кв. м. Предлагат се с довършителни материали в различни цветови гами.

Услуги и удобства

 Всяко жилище в селището се ползва от целогодишна поддръжка и следните услуги:

    * денонощна охрана
    * озеленяване и почистване на общите части
    * индивидуално почистване на апартаментите при желание на собствениците
    * заплащане на всички общи и текущи разходи от името на клиента
    * рент-а-кар
    * застраховане
    * изработка на архитектурно предложение за обзавеждане, доставка и монтаж на обзавеждане
    * кетъринг от ресторантите в комплекса
    * отдаване под наем при желание от страна на собственика
    * посредничество и консултация при сключване на договор за наем
    * грижа за добросъвестното спазване  задълженията на  наемателите
    * транспорт – наземен /с влакче/ и морски /с лодка/ до близките плажове, до Южната крепостна стена и кула, яхтеното пристанище, Созопол, летище Приморско и Бургас

Спортни активности:

    * плуване –плувен басейн с дължина 40 м
    * гмуркане – директно от подстъпите към морето
    * просторен и модерен фитнес с уреди от Техноджим
    * зала за йога
    * джогинг

Повече адреналин и прилив на енергия:

    * Оф-роуд и бъги драйв

Романтично бягство:

    * Пикник на близките плажове
    * Разходка до вълнуващите старини в непосредствена близост

Архитектура

Композиционното решение на селището е съобразено с релефа на терена. Застрояването се разполага концентрично по естествения амфитеатър на терена. Достъпът до къщите се осъществява от горната страна, а дворните части се разполагат към по-ниската страна на терена – с гледка към Созопол и морето. Външните пространства са оформени в унисон с архитектурата на селището, създадени са много зелени площи и атрактивни детайли.

Къщите са изградени в характерния созополски архитектурен стил, с обособен двор, без плътна ограда със съседните сгради. Сградите са луксозни еднофамилни и двуфамилни къщи. При входа на всяка от тях е обособено обширно антре, отворено към дневната. Пространството на дневната е широко разкрито към външната тераса с поглед към морето. Повдигната с едно стъпало спрямо нивото на дневната, е разположена трапезария, в удобна близост е развита кухня-бокс с прилежаща тераса. На втория етаж при индивидуалните къщи и при мезонетите са разположени спалните. Всички спални разполагат с дрешник и баня.

Материали – екстериор

Още венецианските майстори са открили качествата на дървения материал лиственица и са избрали нея за подпорните колони на венецианските къщи – този дървен материал е изразено смолист и устойчив на влага и вече повече от 3 столетия крепи уникалните венециански къщи над водата. В Русия също познават качествата на лиственицата – сам Петър Велики е разпоредил да се засади мащабен масив от лиственица през 1735 г. В момента засадената от Петър Велики гора е национален резерват на Русия.

Този естествен дървен материал се внася от Германия за външните облицовки на луксозните созополски къщи. Материалът старее естествено и с времето придобива сив цвят.

За постигане на характерната за созополската къща архитектура външните облицовки се допълват с врачански камък, покрит с горски мъх и допълващ автентичната визия на къщата.

Покривите на къщите в Созополис са завършени с първокласни керемиди Брамак.
Входните врати са от масивно дърво, доставени от словенската компания Jelobice.

Материали – интериор

Естествено допълнение на първокласните екстериорни довършителни материали са интериорните решения – за терасите, подовете на дневните, антретата и баните избрахме италиански гранитогрес и теракота Marazzi и испански материали от Rubiera. Подовете в спалните са изпълнени с чамово дюшеме, стълбищата са обезопасени с парапети от масивно дърво.

Баните в Созополис са от лидера в световен мащаб Roca и продукти от сериите Happening, Dama Senso и Sidney, създадени специално за Roca от водещи дизайнери като Ramon Benedito, Schmidt & Lackner, допълнени от смесители с авангарден дизайн и съчетали в себе си надеждност, високи технологии и екология.

  Цена: Апартаменти с една спалня (от 78 кв. м.) от 141 444 Евро без ДДС
             Апартаменти с две спални (от 102 кв. м.) от 182 800 Евро без ДДС

             Къщи тип близнак с две спални (от 144 кв. м.) от 244 834 Евро без ДДС
             Къщи тип близнак с три спални (от 184 кв. м.) от 359 000 Евро без ДДС

  Код: 3100  За настаняване, цени на нощувки или за резервации, моля използвайте следната търсачка:


Особености

 • Топ локацияТоп локация
 • Първа линияПърва линия
 • ГрадинаГрадина
 • За постоянно живеенеЗа постоянно живеене
 • Историческо мястоИсторическо място
 • СПА центърСПА център
 • ДжакузиДжакузи
 • ПаркингПаркинг
 • Плувен басейнПлувен басейн
 • МореМоре
 • РецепцияРецепция
 • БарБар
 • Студио за масажСтудио за масаж
 • ФитнесФитнес
 • Ново строителствоНово строителство
 • Морска гледкаМорска гледка
 • ОхранаОхрана
 • Зона за риболовЗона за риболов
 • РесторантРесторант
 • СаунаСауна

Карта

Бургас - 33 км

Обща информация

 • Локация: Созопол
 • Тип: Къщи и Вили, Апартаменти
 • Спални: 1 - 3
 • Бани: 1 - 3
 • Площ: 78 - 300 m2
 • Обзавеждане: Без обзавеждане
 • Код: 3100
Този имот не е наличен или е продаден

Този имот не е наличен или е продаден