Четири световни ТВ канала ще излъчват новите рекламни клипове за България

На 6 септември, Деня на съединението, започва излъчването на българските рекламни клипове по няколко световни телевизионни канала. По "Eurosport", "Euronews", "National Geographic Channel" и "Discovery Channel" ще се представят клипове , рекламиращи родните зимни и летни курорти, еко и селския туризъм, както и културното наследство на страната ни, предава БНТ.

Рекламните клипове са на пет езика. Освен на български те ще звучат още на английски, немски, френски и руски език. Продължителността на кратките филмчета е 30 секунди и ще бъдат излъчвани в най-гледаните часове от денонощието.

Целта на кампанията е да се покажат възможностите за почивка в България, нейната древна култура, исторически и архитектурни паметници, минерални извори и красива природа. Очаква се зрители да станат повече от 608 млн. домакинства от Европа и света. Кампанията има за цел да информира, че като туристическа дестинация, страната ни предлага сигурност и спокойствие.

Клиповете ще бъдат излъчени 3166 пъти - от 6-ти септември до 26-ти декември и от 31-ви януари до 27-ми март 2011 година. Проектът на стойност 7 501 480 лв. се финансира по линия на оперативната програма "Регионално развитие".