Банско участва в престижен конкурс за зимни курорти

Банско е номиниран за участие в конкурса WorldSkiAwards за най-добър световен ски курорт, съобщиха от пресцентъра на община Банско. Общо 21 държави са номинирани за участие в престижния конкурс, като те са избрани измежду 80 държави с развити ски курорти.
Номинираните курорти ще бъдат оценявани по 4 критерия: най-добър ски курорт, хотел, бутиков хотел и шале (малки семейни хотели, вили или хотели, обзаведени в стил "шале"). Mежду номинираните държави са още Швейцария, Швеция, Австрия, Русия, Япония, Германия, Финландия и други.
В категория "Най-добър ски курорт" България ще бъде представена от курортите Банско, Пампорово, Боровец и Витоша. Победителите в престижния конкурс WorldSkiAwards, който е обявен за "Оскарите на туристическата индустрия", ще бъдат определяни чрез онлайн гласуване, което вече е започнало. Банско също започна работа в тази насока, като курортът на югозапада може да бъде подкрепен от всеки фен чрез Facebook профила си. Спечелилите приза ще бъдат наградени на церемония, която ще се проведе на 16 ноември в австрийския курорт Китцбюел, който е домакин и партньор на събитието. Целта на конкурса е популяризирането на ски туризма и стимулиране интереса на туристите към зимните курорти.
Община Банско приканва всички фенове на зимните спортове да гласуват за любимия си курорт нa: http://worldskiawards.com/nominees/bulgaria