Ваканционно селище Санта Марина - Созопол

Имате въпроси? Свържете се с нас!

+359 887 352527

Описание

  Добре дошли във Ваканционното селище Санта Марина – тук слънцето е у дома си и се радва на съседи, идващи от всички краища на света.
Санта Марина е разположена на първа линия над морето. Акцент в концепцията й са услугите и комфортът. Прочутият Царски плаж се намира точно под селището, а боровите гори, заобикалящи Санта Марина, я превръщат в още по-уютно и приятно за живеене място.
С уникалните съоръжения, отличните условия и изключителното обслужване Санта Марина гарантира неповторим стил на живот и отдих. Множеството басейни, ресторанти, барове, детски център и всякакви допълнителни услуги превръщат Санта Марина в идеалното място за ваканции, дългосрочно отсядане и дори за постоянно пребиваване.
Ваканционното селище се състои от 80 3- и 4-етажни вили с разнообразни апартаменти и предлага широка гама от услуги и развлечения. Вилите са разположени амфитеатрално по протежение на залива и осигуряват незабравима гледка към морето от по-голямата част от апартаментите. Комплексът е изграден в отличителния архитектурен стил на Българското възраждане от XIX век. 70% от площта на Санта Марина от около 100 000 кв.м. са посветени на градините, парковите алеи, местата за паркиране и развлечения.
Ваканционното селище Санта Марина е проект на една от най-уважаваните инвестиционни компании в България – ФеърПлей Интернешънъл АД (ФПИ). Комплексът бе удостоен с наградата „Ваканционно селище на годината” за 2006 г. в Националния конкурс „Сграда на годината”.

  Факти и числа за Ваканционното селище Санта Марина

- Място:
  - Точно над Царския плаж
  - 2 км северно от Созопол
  - 34 км южно от Бургас
  - 424 км източно от София

- Обща информация:
  - Парцел: 100 000 кв.м.
  - Процент зелени площи: 70
  - Обща разгъната застроена площ: 100 000 кв.м.
  - Градини и обслужващи части: 70 000 кв.м.
  - Вили: 80
  - Апартаменти: 1400
  - Центрове за услуги и развлечения: 5, които предлагат: 5 басейна, Соларни тераси и шезлонги, Рецепция, Портиер, 3 ресторанта, Детски център и анимация на няколко езика, Пул-бар, Лоби бар, Пиано бар, Готвене на живо, Кетъринг, Зала за масажи, Магазин за стоки от първа необходимост, Магазин за цигари и алкохол, Медицински център, Туристическа агенция и автомобили под наем, Велосипеди под наем, Трансфери от и до летищата в Бургас и Варна, Други туристически атракции, Пране и химическо чистене, Пощенски услуги, Пицария, Сладоледена къща, Фитнес център, Център за красота и фризьорски салон, Аква и спа център със сауна, парна баня, Спа-капсули, Стая за релаксация и др., Процедури за красота – ароматерапия, винотерапия, специализирани масажи, нежен аромапийлинг, терапии за лице и тяло след слънчеви бани.

Санта Марина Ви предлага богат избор на апартаменти с разнообразни квадратури и гледки.

4 са основните видове жилища: студия, апартаменти с една спалня, апартаменти с две спални и мансардни студия на две нива. Всички имоти разполагат с прекрасни тераси, повечето от които имат и прекрасна гледка към морето.
Студията са с площ от 44 до 56 кв.м. Те разполагат с дневен и спален кът. Кухненският бокс е разположен близо до банята.
Най-голямо е разнообразието на апартаменти с една спалня, а площта им е между 56 и 89 кв.м.
Апартаментите с две спални имат квадратура от 82 до 165 кв.м. Освен по-големите дневни и трапезарии, тези имоти предлагат и по-големи тераси и очароващ изглед към морето.
Мансардните студия са с големина 62 и 73 кв.м. Тъй като са разположени на последните етажи на вилите, тези апартаменти се радват на отлични морски гледки.

Санта Марина предлага богат избор не само на различни апартаменти и изгледи, а също така и избор между инвестиции на зелено, имоти в груб строеж и напълно завършени и обзаведени апартаменти, в които можете да се настаните веднага.

Местоположение

  Ваканционното селище Санта Марина се радва на отлично разположение на Южното Черноморско крайбрежие – намира се точно над известния Царски плаж, на 2 км северно от старинния град Созопол и на 34 км южно от гр. Бургас.

Това великолепно място бе избрано заради:
    * изключителната красота на природата,
    * неповторимите гледки към морето,
    * отличния достъп до основните пътища и обществените услуги,
    * сигурния инвестиционен потенциал.

Благодарение на магистрала „Черно море” от Санта Марина до летището в Бургас се стига само за 40 минути. Това е второто по големина летище в България и обслужва както редовни линии до повечето европейски столици, така и чартърни полети през лятото.

С автомобил от София до Санта Марина се пътува по автомагистралите Тракия до Бургас и Черно море до Созопол. Разстоянието от столицата до ваканционното селище е 424 км, а пътуването трае 5-6 часа.

Обгърнато от два прекрасни плажа, малкото рибарско градче Созопол вече няколко десетилетия привлича артистичните среди на България, които съжителстват с туристите и местните хора в Новия и Стария град. В Созопол ще намерите множество и разнообразни забележителности и развлечения – от археологически и паметници на културата, през театрални постановки, концерти и шоу-програми, ресторантчета и увеселителни комплекси, до екскурзии с лодки и яхт-клубове, природни и подводни забележителности – с всичко това Созопол е идеалното място за ваканции.

Градът е разположен в южната част на Бургаския залив и има около 5 000 жители. Три са основните източници на икономическото развитие в Созопол – туризмът, земеделието и промишления риболов.

Югоизточна България, където са Бургаският залив и Созопол, се радва на благоприятен и мек климат благодарение на влиянието на морето. Това е едно от големите предимства на тази част от страната, а едновременно с това тук се срещат и ясно изразени четири сезона. Обичайно летата са горещи и без дъжд – рядко е задушно, тъй като климатът се характеризира с умерена влажност. Зимите са студени, но не и мразовити. Средната температура през януари е 60 С, а през юли – 270 С.

Обзавеждане

  Вилите на Санта Марина са изградени със специални материали – подбрани в съответствие с черноморския климат, те идеално съчетават предимствата на съвременните технологии и традиционните естествени материали. Конструкцията на сградите е бетонна, външните и вътрешните стени са от червена тухла, за двойната топло- и хидроизолация се използва пенополистирол, а чрез гипсокартон се постига съвършена завършеност на интериора на всяко жилище.
Освен това особено внимание е отделено на най-важните за традиционния архитектурен стил на Созопол материали – камъка, бялата мазилка и дървеното покритие на фасадите. Типичните за българските къщи червени скатни покриви придават на вилите на Санта Марина очарователен завършек.

Шест са пакетите с обзавеждане, от които можете да изберете подходящото за Вашия апартамент на Санта Марина. Всички те отговарят на изискванията за оборудване на 4-звездни хотели.

Пакетите с обзавеждане имат различни цветове, материали и стилове. Три от тях се изработват от масивно дърво – Испанско кафяво, Бяла паста и Венге, а останалите три – от MDF: Ратан, Бук и Бамбук.

Разбира се, по Ваше желание екипът на Санта Марина може да Ви предложи индивидуални интериорни решения от разнообразни материали. Също така можете да поръчате допълнително отделни мебели извън поръчания пакет с обзавеждане на рецепцията на Санта Марина.

Два са видовете гранитогрес, използвани за подово покритие в дневните на апартаментите на Санта Марина – Алтемира и Мисисипи. В ранните етапи на строителството на Вашата вила можете да изберете между двата или пък да поръчате друго подово покритие срещу допълнително заплащане.

Управление

Плащане на данъци, сметки и поддръжка

Три са ежегодните разходи, които трябва да предвидите по апартамента си на Санта Марина:
1) Всяко физическо и юридическо лице в България дължи два вида общински данъци за недвижимото си имущество в страната – данък върху сградите и такса за сметосъбиране. Общият размер на местните данъци за апартаментите на Санта Марина за тази година е между 80 и 400 лева (40 – 200 евро).
2) Годишната такса за поддръжка на ваканционното селище е предмет на Договора Ви за поддръжка и управление на комплекса Санта Марина. Точният й размер зависи от големината на имота Ви – таксата варира между 600 и 1 500 евро на година.
3) Разходите за комунални услуги в България са сравнително ниски. При сегашните цени на електричеството, водата, телефона, Интернет и кабелната телевизия, и при обичайно потребление на тези услуги, общият разход е между 450 и 500 евро годишно за апартамент.

Всички собственици на апартаменти на Санта Марина допринасят за цялостната поддръжка на ваканционното селище, като заплащат малка годишна такса. Дължимият размер зависи от големината на притежавания от Вас имот или имоти. Сумата на таксата, обхвата на поддръжката, както и основните правила за използването на апартаментите на Санта Марина, са записани в договора за поддръжка и управление, който е задължителен за всички собственици на имоти в комплекса. Същността на този договор е да се гарантира, че селището ще остане комфортно за обитаване и че също така ще запази сегашния си естетичен вид.

Поддръжката на комплекса обхваща общите му помещение и площи – както общите части на сградите, така и на самото ваканционно селище – градините, басейните, паркингите и т.н. Услугите, които предоставяме за поддържането на Санта Марина, са:

    * 24-часова целогодишна охрана и видео-наблюдение,
    * поддръжка на градината,
    * почистване на градините и общите площи,
    * поддръжка на общото оборудване на селището,
    * поддръжка на басейните,
    * цялостно управление на комплекса,
    * управител по връзките с клиенти на място,
    * рецепция
    * спасители при басейните.

Важно е да знаете, че таксата за първата година е платима в деня на нотариалното прехвърляне на имота Ви или преди това. Разбира се, ще получите фактура за плащането си. След това годишната такса за поддръжка се заплаща не по-късно от 31-ви декември на предишната година. Дължимата от собствениците сума може да се измени в зависимост от инфлацията в България (промените в цените на дребно на стоките в страната) – данните за това се оповестяват официално от Националния статистически институт всяка година.

Поддържането на комплекса не обхваща ремонти в апартаментите, обновяване на инсталациите във вилите, данъци и други разходи, свързани със собствеността върху имотите, и т.н. Според българското законодателство подобни разходи са задължение на собствениците на апартаменти. Санта Марина може само да заплати тези разноски от Ваше име, по Ваше желание.

Отдаване под наем

Част от клиентите на Санта Марина се възползват от услугите по отдаване на апартаменти под наем за времето, в което не използват имотите си. За отдаването под наем се сключва отделен договор между собственика на апартамента и управляващата компания – ФППМ. Собствениците могат да определят две седмици в рамките на т.нар. висок туристически сезон, през които ще почиват в имота си, за да можем да го отдаваме под наем извън този период. За Вас като собственик е важно да определите тези две седмици предварително, за да знаем кога можем да настаняваме наематели в апартамента Ви. Маркетингът, рекламата и включването на имота Ви в туристическата мрежа е първото задължение на управляващата компания според договора. Във връзка с това тя подписва споразумения с туроператори и други организации, за да осигури максимална заетост на апартаментите, които се отдават под наем на Санта Марина.

За да отдавате под наем апартамента си на Санта Марина, трябва да се уверите, че обзавеждането му отговаря на стандартните за 4-звездните хотели (всички пакети за обзавеждане, които предлагаме, отговарят на тези критерии). Също така е необходимо жилището Ви да разполага с определено допълнително оборудване – телевизор, кърпи, спално бельо, тостер, посуда и др. – тези предмети са включени в Пакета за допълнително оборудване, както и да осигурите навременното заплащане на сметките за апартамента – в това отношение Ви съдействаме с Пакета за управление на разходите, и да покривате разходите за почистването на имота.

Управлението на отдаването под наем е разделено на дейности, който се провеждат в периодите, когато апартаментът Ви е нает, и дейности, които е необходимо да се извършват, когато в имота не са настанени гости.

Извън разгара на туристическия сезон, включително през зимата, управляващата компания продължава да се грижи за апартамента Ви, например като плаща сметките му. Ръководителят по управлението на собствеността осигурява поддържането на чистотата и изправността на имота, за да може той успешно да се отдава под наем.

В периодите, когато апартаментът е отдаден на наематели, Ръководителят по управлението на собствеността се грижи за това имотът да е готов за настаняване – да е почистен, оборудван с необходимото, като кърпи и други консумативи. Разходите за електричество, вода, кабелна телевизия и т.н. са включени в наемната цена. Сред услугите, предоставяни на гостите, са и ежедневното почистване и смяната на спалото бельо.

Ръководителят по управлението на собствеността Ви съобщава за времето, в което апартаментът Ви е нает, за приходите от отдаването под наем, както и за разходите по апартамента извън разгара на туристическия сезон.

Управляващата компания удържа определен процент и/или такса за услугите по рекламиране и управление на апартамента Ви. Вие получавате прихода с приспаднатата такса всяка година през декември. Плащането се осъществява по посочена от Вас банкова сметка, записана в договора Ви за отдаване под наем. Затова е нужно да уведомявате Ръководителя по управлението на собствеността, ако смените банковата си сметка, за да може той да преведе сумата на правилното място.

Цена

  За да резервирате апартамент в Санта Марина, трябва да попълните резервационния формуляр и след това разполагате с 5 работни дни, за да заплатите резервационния депозит от 2 000 евро. След като заплатите резервационния депозит, продавача ще изготви два договора за Вас – Предварителния договор за покупко-продажба на имота и Договора за поддръжка и управление на комплекса Санта Марина.

Преди да подпишете тези договори, Ви препоръчваме да направите необходимите проверки, за да сте уверени в покупката си във всяко едно отношение. За да осъществите проучването, бихте могли да наемете адвокат или пък да направите проверките самостоятелно. Каквото и решение да вземете, ще Ви е от полза да имате представа за юридическите аспекти на закупуването на недвижими имоти в България.

При молба от Ваша страна, ние можем да Ви предоставим цялата нужна документация, доказваща качеството на строителството, собствеността върху имота и реквизитите и актуалното състояние на дружеството-продавач. За всяко направено от Вас плащане получавате фактура, удостоверяваща сумата, основанието и датата на плащане. Ето защо е важно да попълвате правилно платежните си нареждания, преди да наредите вноските си – името, вилата и апартаментът Ви са задължителна информация.
След като завършите юридическата проверка, можем да пристъпим към подписването на предварителния договор за покупко-продажба. Заедно с подписването му трябва да преведете и първата вноска от продажната цена. Размерът на вноската зависи от степента на завършеност на избрания от Вас апартамент.
Различните схеми на плащане за апартаментите на Санта Марина са като следва:

   1. За вилите в начален етап на строителство:
         1. 40% при подписване на предварителния договор
         2. 40% при завършване на покрива на сградата
         3. 20% при завършване на строителството и получаване на съответното разрешително за експлоатация
   2. За вилите със завършен груб строеж (готов покрив и външни стени):
         1. 70% при подписване на предварителния договор
         2. 30% при завършване на строителството и получаване на съответното разрешително за експлоатация
  или
   1. 60% при подписване на предварителния договор
   2. 20% до 30 дни след подписването на договора
   3. 20% при завършване на строителството и получаване на съответното разрешително за експлоатация
   3. За вилите, които са готови за обитаване, се очаква да заплатите пълния размер на продажната цена при подписване на предварителния договор за покупко-продажба.

В сравнително редки случаи клиентите на Санта Марина идват в България, само за да подпишат предварителния договор. Повечето купувачи предпочитат да получат по пощата договорите, вече подписани от нашата компания. Предмет на Ваше решение е дали да дойдете в България за подписване на предварителните договори или да ги получите по куриер. Ако желаете договорите Ви да се изпратят по пощата, Ви молим да не забравяте да посочите на Вашия специалист по продажбите точния си адрес за кореспонденция, пощенския код и телефонния си номер. След като получите договорите, трябва да ни върнете обратно по един екземпляр, подписан от Вас. Много е важно и двете страни по продажбата на апартаменти да имат оригинали на подписаните договори.

С получаването обратно на договорите за покупко-продажба и за поддръжка, както и на първата вноска, преведена по нашата банкова сметка (която за Ваше улеснение изрично се посочва в предварителния договор), апартаментът официално ще се счита за „Продаден”.

  Цена: Студиа и апартаменти от 70 000 Евро

  Код: 3042


  За да сравните цените за настаняване или за резервация на почивка, моля използвайте следната форма за търсене: 


Особености

 • Топ локацияТоп локация
 • Първа линияПърва линия
 • Морска гледкаМорска гледка
 • ГораГора
 • СаунаСауна
 • ПаркингПаркинг
 • Достъп за инвалидиДостъп за инвалиди
 • МореМоре
 • Историческо мястоИсторическо място
 • ДжакузиДжакузи
 • Ново строителствоНово строителство
 • Плувен басейнПлувен басейн
 • ХълмовеХълмове
 • СПА центърСПА център
 • ФитнесФитнес

Карта

Плаж - 30 м
Летище - 40 км

Обща информация

 • Локация: Созопол
 • Тип: Апартаменти
 • Спални: Студио - 2
 • Бани: 1 - 2
 • Площ: 51 - 139 m2
 • Обзавеждане: Частично, Пълно
 • Код: 3042
Този имот не е наличен или е продаден

Подобни имоти